25/5/14

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΟΤΙΝΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!

alt
Ηλιουπολίτισες, Ηλιουπολίτες, Φίλες και φίλοι,


Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ απόψε.
Ένα ακόμα ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την ψήφο σας την περασμένη Κυριακή μου δώσατε τη μεγάλη τιμή να είμαι αυτός που θα ζητήσω από όλους τους Πολίτες της Ηλιούπολης να με ψηφίσουν ως τον επόμενο Δήμαρχο Ηλιούπολης, μεθαύριο την Κυριακή 25 Μαΐου!
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!
Χρόνια τώρα η παράταξη «ΗΛΙΟΥ - ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» είναι δίπλα στους Πολίτες.
Ξεκινήσαμε με τον αείμνηστο Κώστα Κονδύλη. Πιστοί στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και τη μεγάλη παρακαταθήκη του Κώστα Κονδύλη είμαστε σήμερα, εδώ, μπροστά σας, στη μεγαλειώδη αυτή παρουσία του λαού της Ηλιούπολης.
Πριν από ένα μήνα και κάτι, ξεκίνησε η προεκλογική μας προσπάθεια .
Τα οικονομικά μας λίγα... Ανάλογα με την κατάσταση των συμπολιτών μας, πενιχρά.
Ο αντίπαλός μας ξοδεύοντας πακτωλό χρημάτων, κέρδισε την ΕΙΚΟΝΑ . Ναι κέρδισε την ΕΙΚΟΝΑ της διαφήμισης του πλούτου και των χρημάτων που διαθέτει άφθονα σε καιρό που πολλοί συμπολίτες μας περιμένουν στις ουρές για ένα κιλό μακαρόνια!
Δεν κέρδισε όμως την ΚΑΡΔΙΑ των Ηλιουπολιτών!
Εμείς, με τα πενιχρά μας μέσα, αλλά με την πλούσια καρδιά των 82 συνυποψηφίων μου, των φίλων μας και των συναγωνιστών μας, όλων όσοι αποτελούν την παράταξή μας την «ΗΛΙΟΥ – ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ». Νικήσαμε!
Δουλέψαμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
ΕΝΩΣΑΜΕ την παράταξή μας. Η συμβολή του Παναγιώτη Πατσαβού υπήρξε καταλυτική! ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΗΚΑΜΕ τους Πολίτες!
Πιστεύουμε βαθιά στην ΕΝΟΤΗΤΑ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΔΙΑΛΟΓΟ.
Το μόνο ατομικό που επιτρέπουμε στον εαυτό μας είναι η ατομική ευθύνη. Για όλα τα άλλα πιστεύουμε στο εμείς, στη συλλογική δράση στη συμμετοχή των πολιτών.
Τώρα διεκδικούμε τη Δημοτική Αρχή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Βασική δέσμευση - στόχος του προγράμματός μας η ανάγκη ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΔΙΑΛΟΓΟΥ στην Πόλη μας .
Η Δημοκρατία προϋποθέτει ένα εκλογικό σύστημα που να είναι δίκαιο. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Η κατάσταση στην Πόλη αλλά και στη χώρα μας θα ήταν διαφορετική με ένα εκλογικό σύστημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ. Το σημερινό εκλογικό σύστημα οδηγεί σε ένα Δημαρχοκεντρικό σύστημα Διοίκησης του Δήμου.
Πέρα από το Δημαρχοκεντρικό εκλογικό σύστημα υπάρχουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ .
Υπάρχει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως τρόπος ζωής, ως τρόπος συμπεριφοράς!
Εδώ απόψε μπροστά σε όλους εσάς δεσμεύομαι να κάνω πράξη την ΕΝΟΤΗΤΑ στην Πόλη.
Εδώ απόψε μπροστά σε όλους εσάς δεσμεύομαι να κάνουμε πράξη την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Πόλη μας.
Εδώ απόψε μπροστά σε όλους εσάς δεσμεύομαι να αναδείξουμε τη δύναμη του ΔΙΑΛΟΓΟΥ ως εργαλείου σύμπτωσης των πολιτών σε κοινές λύσεις, σε κοινές επιδιώξεις!
Είναι μαζί μας, εδώ απόψε ο Γιάννης Αναγνώστου.
Γιάννη, χρόνια τώρα συμμετείχαμε στη Διοίκηση του Δήμου. Είχαμε τις διαφορές μας. Αντιπαρατεθήκαμε με υπευθυνότητα και δημιουργική διάθεση. Μέσα από τις διαφορές μας χτίσαμε αμοιβαία εκτίμηση αναγκαία για την ΕΝΟΤΗΤΑ της Πόλης μας.
Είναι μαζί μας, εδώ απόψε ,ο Δημήτρης Πανταζόπουλος.
Δημήτρη γνωριζόμαστε, επίσης, πολλά χρόνια. Η προσφορά σου στα κοινά είναι γνωστή. Έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας. Τις διαφορές μας δεν τις κρύβουμε . Θα βρούμε λύσεις σε όσα μας ενώνουν.
Είναι μαζί μας Πολίτες που τιμήθηκαν από τους Ηλιουπολίτες και προσέφεραν στα κοινά της Πόλης μας από σημαντικές θέσεις Δημοτικών Συμβούλων, Αντιδημάρχων.
Είναι μαζί μας Υποψήφιοι Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων, ΠΟΛΙΤΕΣ που καλοπροαίρετα προσέρχονται να υπηρετήσουν στα «κοινά» της πόλης.
Είναι μαζί μας πολίτες που δραστηριοποιούνται σε Συλλογικότητες της πόλης μας! Πολίτες που αγωνίζονται για το καλό της πόλης, για τα προβλήματα της πόλης , με τη δική τους θεώρηση. Στο δικό μας πιστεύω έχουν τη δική τους θέση.
Είναι εδώ η Πόλη μας , η δική μας Ηλιούπολη, που διεκδικεί την ΕΝΟΤΗΤΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,το ΔΙΑΛΟΓΟ που δεν είχε κοντά τέσσερα χρόνια!
Θα θέλαμε να είναι εδώ μαζί μας και κάποιοι άλλοι! Για μας, δεν είναι στην άλλη πλευρά. Αυτοί και εμείς και όσοι είμαστε εδώ και πολλοί άλλοι που δεν είναι εδώ, είμαστε στην ίδια πλευρά . Στην πλευρά του διαλόγου για ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη ζωή! Ας είναι...!
Σε όλους εσάς που είστε εδώ και όλους όσοι δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας, δεσμευόμαστε πως μαζί θα πάμε την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΕΜΠΡΟΣ!
Μαζί θα προχωρήσουμε. Αυτό δεν είναι προεκλογική εξαγγελία
είναι δέσμευση, μας ,
είναι πίστη μας είναι ανάγκη μας,
είναι ανάγκη της πόλης και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά και το πιστεύουμε πολύ δυνατά.
Η ανάγκη της πόλης, της Ηλιούπολης είναι για μας προτεραιότητα.
Πολίτες της Ηλιούπολης,
Ερχόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη της Πόλης σε μια δύσκολή στιγμή και για την Πόλη και για την Πατρίδα μας.
Η Ηλιούπολη δεν είναι αυτόνομη περιοχή. Η τύχη της ορίζεται από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές. Όλοι γνωρίζουμε πως οι σημερινές πολιτικές έχουν δεσμεύσει τους πόρους της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Στο βωμό αυτής της επιλογής οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης περιορίστηκαν κατά 70% και θα μειωθούν ακόμα παραπέρα.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν μεταφερθεί τεράστιες ευθύνες, τεράστιο έργο χωρίς ανάλογους πόρους. Οι κεντρικές επιλογές, οι πολιτικές της Κεντρικής Κυβέρνησης σπρώχνουν στους Δήμους τις συνέπειες της φτωχοποίησης της χώρας. Η τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται στη πλήρη απαξίωση.
Η Δημοκρατία που γεννήθηκε στη χώρα μας έχει ως πρώτο συνθετικό τη λέξη ΔΗΜΟΣ. Πάνω στο κύτταρο του ΔΗΜΟΥ στηρίχθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Χωρίς ΔΗΜΟ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πεθαίνει, δεν υπάρχει!
Ενωμένοι, όχι μόνο θα αντιμετωπίσομε τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και θα αντισταθούμε, θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν. Θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δημόσια αγαθά. Για μας τα δημόσια αγαθά ,υγεία, παιδεία, διατροφή, στέγη ,ρεύμα, νερό και πάνω από όλα εργασία είναι αδιαπραγμάτευτα.
Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμος που έχει ποσοστά ανεργίας 30%, να πετάει το μπαλάκι στην κεντρική κυβέρνηση. Πρέπει να διεκδικήσει και να πετύχει δικαίωμα λόγου στις λύσεις τόσο σοβαρών προβλημάτων.
Δεν είναι πολιτική λύση ένα πιάτο φαγητό και ένα κιλό ρύζι.
Η Αλληλεγγύη, όταν δεν συνοδεύεται από πολιτικές άμεσα ορατής αξιοπρεπούς δουλειάς παραμένουν απλές φιλανθρωπικές πράξεις.
Οι πολιτικές απασχόλησης, μίσθωσης εργαζομένων κ.λπ. νεόκοπων μορφών δουλείας των εργαζόμενων δεν είναι δυνατόν να αφήνουν ένα Δήμο αδιάφορο και πολύ περισσότερο να τον κάνουν συνεργό.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ το επιχείρημα Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ!

Ηλιουπολίτες, Ηλιουπολίτισες,

Δεν είναι ώρα να αναφερθώ αναλυτικά στα ειδικά προβλήματα της πόλης . Γι' αυτά μιλήσαμε μέχρι τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Επιγραμματικά αναφέρω. ΚΥΤ, Κεραίες, Υπερτοπική κυκλοφορία που διχοτομεί την Πόλη μας, Περιβάλλον, ο Υμηττός μας και πάνω από όλα η Δημόσια περιουσία είναι προτεραιότητές μας! Ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής έσωσε από τους καταπατητές τη Δημόσια περιουσία και σήμερα προβάλλει ο μπαμπούλας του ΤΑΙΠΕΔ. Η δημόσια περιουσία της πόλης κινδυνεύει να ξεπουληθεί στους δανειστές που θα τους πουν επενδυτές.
Απαιτούμε άμεση μεταβίβαση τίτλων παραχώρησης στο Δήμο μας.
Οι δεσμεύσεις μας για όλα αυτά και για άλλα μικρότερα αλλά εξίσου σοβαρά θέματα έχουν ήδη κατατεθεί. Οι θέσεις μας στα γραπτά μας, στο πρόγραμμά μας έχουν γίνει γνωστές στις προηγούμενες ομιλίες μου, στις επαφές μας με τους πολίτες.
Απόψε εδώ μπροστά σας θέλω να σας διαβεβαιώσω πως και οι άλλες παρατάξεις έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις για τα προβλήματα της πόλης και τις λύσεις που προτείνουν. Όλες εκφράζουν την αγωνία τους για την πόλη.
Τα προβλήματα είναι ίδια για όλους τους Πολίτες και είναι εκεί έξω!
Για πολλά από αυτά οι λύσεις απαιτούν συνένωση δυνάμεων και όχι διαίρεση δυνάμεων.
Δική μας, δική μου δέσμευση είναι, αμέσως μετά τις εκλογές να συνθέσουμε όλες αυτές τις προτάσεις σε ένα πενταετές αγωνιστικό πρόγραμμα δημιουργικής δράσης.
Η συνένωση δεν δίνει απλώς αθροιστικό αποτελέσματα αλλά πολλαπλασιαστικά αποτέλεσμα.
Στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί από εμάς στο τέλος του 2014 θα έχετε μια ουσιαστική έμπρακτη απόδειξη για την ανάγκη της συνεργασίας, που εσείς εδώ απόψε με τη παρουσία σας απαιτείτε, μας στέλνετε μήνυμα!
ΗλιουπολίτεςΗλιουπολίτισες,
Πολίτες,
Μας μένουν μερικές ώρες πλέον για το «άνοιγμα της κάλπης» .
Ο Δήμος μας 3μισυ χρόνια τώρα, πορεύεται στην πλήρη απαξίωση. Ξεκινώντας από μια εκτίμηση πως η κρίση είναι ένα παροδικό φαινόμενο μερικών μηνών, σύρθηκε ο Δήμος σε αδιαμαρτύρητη υποστήριξη των πολιτικών φτωχοποίησης του λαού.
Η Διοίκηση του Δήμου συνεργάστηκε στην υλοποίηση των πολιτικών επιλογών φτωχοποίησης. Με την έκρηξη της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες εμφανίστηκαν τεράστια προβλήματα που «καμώνονται» πως τα λύνουν!
Στη πραγματικότητα αποτύχανε παταγωδώς. Καθαριότητα, ανακύκλωση, λειτουργία νεκροταφείου, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που δεν λειτουργεί με κομμένο τηλέφωνο για 78 ευρώ. Και με όλα αυτά επαίρεται ότι νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου! Μια ματιά στον Ισολογισμό του 2010 και του 2012 (ο τελευταίος που δημοσιεύτηκε) ακόμα και για ένα πρωτοετή φοιτητή οικονομικών είναι σαφές πως κοροϊδεύει τον κόσμο. Με μη λογιστικοποιημένες υποχρεώσεις που «σπρώχνονται» για μετά τις εκλογές ωραιοποιούνται καταστάσεις για προεκλογική σκοπιμότητα.
Όπως είπα και προηγούμενα, ο Δήμος, το βασικό αυτό κύτταρο της Δημοκρατίας δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη πορεία της κοινωνίας μας και τώρα καλείται να πρωταγωνιστήσει και πάλι!
Η Κυριακή 25 Μαΐου 2014 με τη Νίκη της Παράταξής μας «Ηλίου - Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» θα είναι για την Ηλιούπολη μια λαμπρή μέρα.
Η Κυριακή 25 Μαΐου 2014 με τη νίκη της παράταξης μας «Ηλίου - Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» θα είναι μια μέρα Δημοκρατίας για την πόλη μας.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η Πόλη αλλάζει σελίδα:
Κι αν δεν γίνει τώρα Πότε;
Κι αν δεν είμαστε όλοι μαζί, εσείς και εμείς, τότε, ποιοί;
Οι μόνοι που δεν μπορούν και δεν το θέλουν είναι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή καταστροφή.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ιστορία που ορίζονται ως καθοριστικές, κρίσιμες. Στιγμές που σημαδεύουν τις εξελίξεις για χρόνια.
Είμαστε μπροστά σε μια τέτοια στιγμή. Όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Κλείνοντας τη σημερινή μας συγκέντρωση θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα στη Νεολαία της πόλης μας.
Εμείς μπορεί να κάναμε λάθη. Εσείς πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και ξεπεράστε μας, αφήστε μας πίσω. Γίνετε ο καταλύτης των μεγάλων ανατροπών που έρχονται.
Εμπρός Ενωμένοι για την Ανατροπή και την Ελπίδα!
Εμπρός Ενωμένοι για την Ηλιούπολη!
Εμπρός Ενωμένοι για τη ΝΙΚΗ!
Γεια σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου