10/7/13

ΦΥΤΩΡΙΟ Η ΓΛΑΣΤΡΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ;



Ανεβαίνεις την Εθνάρχου Μακαρίου από Βουλιαγμένης προς Κυπρίων Ηρώων. Από μακριά βλέπεις μπρος σου δεξιά ένα οικοπεδάκι περιφραγμένο.
Πλησιάζεις και μια ταμπέλα σου λέει (ισχυρίζεται) ότι πρόκειται για φυτώριο.





Αμα κοιτάξεις καλύτερα μέσα θα διαπιστώσεις ότι εκεί δεν υπάρχει τίποτα φυτεμένο.

Κάτι μουσαμάδες στο έδαφος και πάνω τους ακουμπισμένα σακουλάκια με μικρά δενδρύλλια.



Νομίζαμε ότι ένα φυτώριο Δήμου απαιτεί και καλλιέργεια φυτών. Εκτός αν μιλάμε για κατάστημα φυτώριο. Αποκλείεται γιατί δεν το είδαμε ποτέ ανοικτό. Κατάστημα όμως είναι. Πουλάει προπαγάνδα.



Το κόλπο γκρόσο, γρόσο, γρασίδι:
Ως δημοτική αρχή βλέπουμε ένα αδέσποτο οικόπεδο του δημοσίου. Αντί να το διατηρούμε τουλάχιστον προσβάσιμο και προσπελάσιμο σε κάθε κάτοικο ή και περαστικό, το κλείνουμε με συρματόπλεγμα. Και για να μην παραπονεθεί κανείς πετάμε και μια ταμπέλα τουλάχιστον 5 τετραγωνικών μέτρων κάθετα στο δρόμο -κάτι που τυπικά απαγορεύεται- έτσι όποιος μπαίνει στην Ηλιούπολη από την Κυπρίων Ηρώων μας καμαρώνει που έχουμε και φυτώρια. Ελπίζουμε κάποιος που το βλέπει να μην έχει περάσει από τη Ριζούπολη ή κατεβαίνοντας τον περιφερειακό πριν φτάσει στο νοσοκομείο της αεροπορίας να μην έχει δει δεξιά του πώς είναι τα πραγματικά φυτώρια. (Δήμου Αθηναίων)

Αν παραπονεθεί κάποιος γείτονας οι καπάτσοι αρμόδιοι έχουν έτοιμη την απάντηση: "Το περιφράξαμε και το ονομάσαμε φυτώριο για να το προστατεύσουμε από το ΤΑΙΠΕΔ". Αυτό μας απάντησε αντιδήμαρχος για άλλο δημόσιο οικόπεδο την ιστορία και την κατάντια του οποίου θα σας αποκαλύψουμε σε λίγες μέρες.

Αν είναι έτσι, τότε να πάμε να περιφράξουμε και την ΕΥΑΘ για να μην πουληθεί σε ιδιώτες ή ας μας το έλεγαν να προλάβουμε να πάμε να περιφράξουμε και τον ΟΠΑΠ μην τον πάρει ο Μελισσανίδης τσάμπα και γίνει κι αυτός ΟΠΑΠατζής.

Τίτλος που απορρίψαμε: "Η γλαστροθήκη που έγιονε φυτώριο".

Ο καλοπροαίρετος γείτονας: "Αυτά τα οικόπεδα τα θυμάμαι άχτιστα και ελεύθερα να τα περπατάμε εδώ και 60 χρόνια. Ο Κιντής τα κατοχύρωσε υπέρ του Δημοσίου κι εντάξει τους έβαλε μέσα μια ταμπέλα. Ο Βαλασόπουλος με την περίφραξη όμως τι πετυχαίνει; Τα κάνει του πιο Δημοσίου; Εμάς που μας αποκλείει έξω από αυτά και μας τα στερεί μας έχει του Ιδιωτικού; Δικαίου ή αδίκου; Ή μας έχει για ιδιώτες; Γιατί μας μικραίνει τη γειτονιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου