7/5/12

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ... Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Επεισοδια το απόγευμα στο Μενιδι.
Σε προηγουμενη συνεδριαση Περιφ.συμβ.,ειχα διατυπωσει τις επιφυλαξεις μου για τα κεντρα κρατησης μεταναστων,τη λειτουργια τους και τον τροπο που πανε να επιβληθουν.
Ειπαμε αν γινουν,να γινουν οχι μεσα σε κατοικημενες περιοχες και να λειτουργησουν ανθρωπινα.
Μια φιλη δημοσιογραφος απο τον Εβρο,με ενημερωσε οτι το 2007,φτιαχτηκε εκει ενα κεντρο,το οποιο καταρρεει σημερα απο τον ογκο των προβληματων και την πολιτεια να αδιαφορει για τις αθλιες συνθηκες διαβιωσης των...κρατουμενων πλεον.
Μεσα σε πεντε χρονια ,ειπε,το κεντρο καταντησε "πληγη"για την περιοχη,καθως οι λιγοστοι αστυνομικοι ειχαν να αντιμετωπισουν τις επανειλημμενες προσπαθειες αποδρασης,τις συχνες εξεγερσεις,τις αποπειρες αυτοκτονιων των ανθρωπων,που δεν αντεχαν τις αθλιες συνθηκες.
Παρατηρειται σημερα στο Μενιδι,μεσα σε μια κατοικημενη περιοχη με τα δικα της και γνωστα προβληματα,αποσπασματικα και σπασμωδικα να ανακοινωνεται η λειτουργια ενος τετοιου κεντρου,να ξεσηκωνονται οι κατοικοι και οι φορεις και ναχουμε επεισοδια και...δακρυγονα.
Ρωταω λοιπον.Η Κερατεα δεν μας διδαξε τιποτε?
Ποιος ρωτησε τους κατοικους και τη Δημοτικη Αρχη?
Ακουστηκε πως το Υπ.Προστασιας του Πολιτη,ρωτησε τους εκπροσωπους των μεταναστων.....
Τωρα μαλιστα.
Αυτος ειναι ο Δημοκρατικος προγραμματισμος και η διαβουλευση?
Προσωπικα συμπαρισταμαι στη Δημ.Αρχη και στους κατοικους Αχαρνων,συμμεριζομενος τις ανησυχιες και προβληματισμους των.
Σημειωση.Επειδη οι "κρατουμενοι" δεν εχουν να καθισουν κατω απο μια σκια,ευτυχως φροντισαν να τους πανε αντιηλιακα......
Δωρα,θαθελα να μουρχεται η εφημεριδα στη Δ/νση..Σολωνος 77,Τ.Κ. 106.79. Ευχαριστω.

1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΗ ΠΡΑΞΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΥΔΕΙΣ ΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή