29/7/10

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ...ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ Β' ΓΚΑΡΑΖ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Στον Εισαγγελέα η Δημοτική Επιχείρηση Βύρωνα και ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς...
...με μηνυτηρια αναφορά του Κώστα Σταθόπουλου, επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της «Στάσης Βύρωνα» (δημοτική παράταξη της αριστεράς)!!!

Σε συνέχεια αναλυτικού άρθρου του Κώστα Σταθόπουλου και συνέντευξης του Σπύρου Γουλουμή, πλειοδότη του 1ου και ακυρωθέντος διαγωνισμού --το οποίο είχε δημοσιεύσει ο Δημοτικός Αντίλογος στην σελ.6 του τεύχους Απριλίου 2010 με την ερώτηση «ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;»-- και με δεδομένο ότι η σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση εκκρεμεί επί μήνες (σ.σ. παρά την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά να μεριμνήσει για την άμεση διενέργεια της...) ο Κώστας Σταθόπουλος, επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα», ανακοίνωσε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2010 του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά(!) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με αίτημα την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών όσον αφορά στην πολύκροτη υπόθεση της εκμίσθωσης του β' υπογείου του γκαράζ του Νεκροταφείου Βύρωνα, για την περίοδο 2006-2011.

Όπως καταγγελλει ο Κώστας Σταθόπουλος, την 28η Ιουνίου 2006, η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Βύρωνα προέβη σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, την προκήρυξη του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, από τον οποίο διαγωνισμό, ανάμεσα σε πέντε συμμετέχοντες, ανακηρύχθηκε πλειοδότης ο κ. Σπυρίδων Γουλούμης αντί του ποσού των 4.500€ μηνιαίως.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με το δημόσιο έγγραφο-απόσπασμα πρακτικού της υπ' αρίθμ. 117/27-7-2006 συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα έκρινε τον διαγωνισμό άγονο διότι το μηνιαίο μίσθωμα των 4.500€ μηνιαίως θεωρήθηκε μικρό (σ.σ. παρότι ήταν υπερδιπλάσιο της αρχικής τιμής προσφοράς των 2.200€ που προέβλεπε η προκήρυξη!) και διατάχθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει η καταγγελία του Κώστα Σταθόπουλου ότι το εν λόγω πρακτικό είναι ψεύτικο-πλαστό!!!

Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που επαναλήφθηκε τον Αύγουστο του 2006 (σ.σ μες το κατακαλόκαιρο και μόλις δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006!), την προκήρυξη του οποίου και πάλι υπέγραψε ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε μόνο ένας συμμετέχοντας (σ.σ. ο οποίος είχε υποβάλλει την χαμηλότερη προσφορά κατά τον πρώτο διαγωνισμό!), ο οποίος ανακηρύχθηκε πλειοδότης στον δεύτερο διαγωνισμό αντί του ποσού των -μόλις!- 2.500€ μηνιαίως.

Το πρωτοφανές --που δημιουργεί εύλογα και αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα!-- είναι ότι

ο πρώτος διαγωνισμός ακυρώθηκε διότι το τίμημα των 4.500€ μηνιαίως κρίθηκε μικρό,

προκειμένου στον δεύτερο διαγωνισμό να ανακηρυχθεί πλειοδότης με τίμημα μόλις 2.500€,

το οποίο --και εδώ είναι το παράδοξο!-- κρίθηκε ικανοποιητικό!!!

...με πρόχειρους υπολογισμούς, δεδομένης της διαφοράς των 2000€ μηνιαίως ανάμεσα στο τίμημα του πλειοδότη του πρώτου και του δεύτερου διαγωνισμού, τα διαφυγόντα κέρδη για την τετραετία που πέρασε υπολογίζονται σε περίπου 90.000€ ήδη!!!

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική”

Παναγιώτης Κόνσουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου