11/5/10

ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

      Ξεκινούν  σύντομα τα έργα κατασκευής πλατείας στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, στο οικόπεδο που  ορίζεται από τις  οδούς Αγ. Βασιλείου, Δράμας και Αμφιλοχίας. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε αγορασθεί από  το Δήμο Αγίου Δημητρίου για την κατασκευή πλατείας.

      Η πλατεία που θα κατασκευασθεί  σε δύο επίπεδα αναμένεται να δώσει  άλλη πνοή στην περιοχή, καθώς θα μπορεί να λειτουργεί και ως υπαίθριο θέατρο (αφού θα διαθέτει και κερκίδες) ή  απλά ως καθιστικός χώρος συνάθροισης  των νέων της περιοχής. Με συνολική έκταση 2000 τ.μ. η πλατεία αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.
      Η πλατεία θα στρωθεί με κυβόλιθους ανοιχτού χρώματος, ενώ σε ορισμένα τμήματα του δαπέδου θα υπάρχει  μάρμαρο. Τα στηθαία θα είναι σοβατισμένα  και βαμμένα. Επίσης σοβατισμένοι και βαμμένοι θα είναι οι κίονες όπως και η πλάκα που συνδέει τα δύο τμήματα της πλατείας και όλη οι τοίχοι αντιστήριξης.
      Στην  πλατεία θα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα φυλλοβόλα δέντρα τα οποία θα εξασφαλίζουν σκιά και δροσιά κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Θα υπάρχουν όμως και μικρότερα δέντρα σε μια πυκνή  διάταξη, τρία κλιμακωτά παρτέρια που  θα έχουν χαμηλή φύτευση (θυμάρι, χαμομήλι, λεβάντα) που θα συμβάλουν με το άρωμά τους στην ποιότητα του χώρου. Τέλος, σε δύο περιοχές θα υπάρχουν δύο ελεύθερα παρτέρια. Το ένα θα έχει δύο μεγάλα δέντρα και το άλλο χαμηλή βλάστηση.
      Γύρω  από τα τέσσερα μεγάλα δέντρα της  πλατείας θα υπάρχουν χτιστά κυκλικά καθιστικά. Επίσης, σε διάφορα σημεία της πλατείας θα υπάρχουν ξύλινα παγκάκια. Ως καθιστικός χώρος θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι κερκίδες της πλατείας στις οποίες θα μπορούν να κάτσουν έως και 50 άτομα.
      Ο φωτισμός της πλατείας θα γίνει από φωτιστικούς ιστούς καθώς και από χαμηλότερα φωτιστικά.
      Το  συνολικό κόστος κατασκευής της πλατείας - συμπεριλαμβανομένου και του  Φ.Π.Α - ανέρχεται στα 330.000 € περίπου  και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου