14/4/10

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Μετά την εμπειρία των 2 ετών της συμμετοχής σας, στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που αφορά χαρτί , πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο. θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο Δήμος μας, συμμετέχει οργανωμένα και σε ένα ακόμη πρόγραμμα την Ανακύκλωση των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.
Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας ώστε να εφαρμόσουμε τους εξής απλούς κανόνες που θα διευκολύνουν την προσπάθεια μας:
Α) Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική συσκευή , ( κουζίνα ,ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση, κλπ.) πάψει να λειτουργεί, και την αντικαταστήσετε με καινούργια πρέπει να ειδοποιείτε τον Δήμο για να παραλάβει την παλιά σας συσκευή προς ανακύκλωση.
(Προσοχή ! Μην τη βγάζετε στο πεζοδρόμιο αν δεν είστε σίγουροι ότι θα την πάρει ο Δήμος. Μόνο μέσω του Δήμου οι συσκευές προωθούνται προς την ανακύκλωση.)
β) Το σημείο Συλλογής αυτών των συσκευών είναι στο χώρο του Πάρκιγκ στην οδό
Λασκάρεως έναντι του Καρφούρ , όπου μπορείτε και εσείς ,βοηθώντας τον Δήμο , να
φέρετε τις μικρότερες συσκευές σας που έχουν χαλάσει( computer ,σκούπα, ψηστιέρα
κλιματιστικό κλπ. )
Τις μικρές μη χρήσιμες συσκευές όπως (τηλέφωνο ,σεσουάρ, τοστιέρα κλπ) μπορείτε
να τις τοποθετείτε στους μικρούς πράσινους κάδους ,που είναι τοποθετημένοι στην
είσοδο του Δημαρχείου , στα ΚΑΠΗ στο Κολυμβητήριο.
γ) Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ έχει επεκτείνει και αυτό το πρόγραμμα όπως και της Ανακύκλωσης συσκευασιών μέσα από το πρόγραμμα « Αλλάζοντας συμπεριφορές» του Υπουργείου Παιδείας σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας. Οπότε τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τις μικρές ηλεκτρικές και άχρηστες συσκευές ( όπως ηλεκρον. Παιχνίδια σεσουάρ ,τοστιέρες κλπ.) σε σημείο συλλογής του Σχολείου .
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική , συμβάλει ουσιαστικά στη νέα αντίληψη για εμάς και τα παιδιά μας ,για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ανακύκλωση γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.9612702 – 210.9622077

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ν. ΚΑΛΥΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου